1 Läs mer >>

Nu känns det som vi mest stått o stampat sedan sist jag skrev. Jag åkte på en dunderförkylning har stått o skrapat tapet med feberfrossa (=inte lika effektiv), o kombinerat med jobb till sent så händer det inte super mycket. Robin har slitit på med det han kan.
Sovrummet är iaf så gott som klart. En till kväll där så ska nog allt vara klart.

Eftersom det regnar in i ena delen av huset så har vi valt o fokuserat på vårt sovrum o ena toaletten, i den del som det inte regnar in i.
På torsdag river Robin o ett gäng kompisar taket o sen ska det börjas byta läkt osv, plåten åker på om två helger.

Idag kändes det skönt att komma hem o höra att det hade gått bra för Isak på dagis. Det har varit lite kämpigt för honom o många ledsna stunder men nu hoppas jag att det här håller i sig o att han börjar trivas.
Längtar tills jag får hämta på dagis o dom säger att det gått bra för bägge barnen. Idag var det mormor som hämtade då det körde ihop sig :(

14 oktober

3 Läs mer >>

Igår hade vi en riktigt produktiv dag i huset. Precis när vi tänkte ge upp för dagen tog vi en 10 minuters middagspaus, vilket resulterade i 3 timmars arbete till. Perfekt! Ibland är man ju dum o förstår inte varför man blir trött/ okoncentrerad/ irriterad... Nu vet vi att när svordomar o andra otrevliga ord börjar ljuda så är det dags för ett break.

Idag ska det handlas o beställas lite mer. Tror vi fyller hela släpvagnen knökfull, om inte mer därtill!

Kul att så många redan hittar till oss i matfors! Längtar tills jag får bjuda allesammans som vart o kikat på en smarrig middag, i vårt nya kök. Men än sålänge är det fokus på övervåningen så vi har varsitt rum att sova o koppla av i . Kan vara skönt o få gömma sig i ett färdigt rum sen kan jag tänka mig. Särskilt för barnen, som för övrigt såklart får det bästa rummet i hela huset.

Oskar har redan börjat leka med en kompis. Dom springer fram o tillbaka, ut o in. Igår hade dom bland annat jagis med Oskars farfar. Nästa steg för Oskar blir att tordas hänga med polaren hem till sig, men det kommer väll. Isak är nöjd om han får hjälpa sin pappa o skruva o tömma ut verktygslådan på golvet.

O slutligen, har redan sett skymt av våra nya grannar, dom verkar trevliga o hejar tillbaka glatt. Som vi har hemma vill jag aldrig mer ha det. Grannar som väder bort ansiktet o stänger dörren om vi tänkt gå ut samtidigt, ölburkar där jag ställer vagnen, väsnas från 22 på kvällarna osv, listan kan göras lång, för lång. Folket som börjat röra sig här är inte trevliga människor, dom drar ner Skönsmon för mig. Jag hoppas dom stannar här vid vår förening så ni andra slipper dom. Därav den kassa stämningen som jag nämnde. Ibland tror jag man behöver prova sina vingar o testa nått nytt också. Tänk er lyckan när Robin kör in sin nya skoter i sitt skotergarage!

Ha en fin söndag, de ska vi!

6 oktober

2 Läs mer >>

Nu är renoveringen i full gång. Och den fortsätter i rask fart hela helgen.

Idag efter frukosten sticker vi o inhandlar lite grejor så vi kan fortsätta där vi lämnade bygget igår. Den här dagen blir skoj!

9 år idag, starkare än nånsin o med alla pusselbitarna på plats. Kan inte bli bättre!

5 oktober

10 Läs mer >>

Så var första huset äntligen inköpt! Det känns hur bra som helst. Allt negativt sållar vi bort och lyssnar bara på dom som är genuint glada för vår skull, och framförallt för barnens skull. Allt positivt suger vi på och det ger oss energi till tusen.

Det här huset är ett riktigt projekt, och det vet vi mycket väl om. Men förutom all hjälp vi kommer att betala företag för att få, kommer vi inte be om någon hjälp! Vill man så får man, annars får det va. Vi klarar oss själva, precis som vi alltid gjort! Tacksam för de som redan visat stöd och engagemang, främst till pojkarna...

Längtar tills vi kommer ifrån Skönsmon, som för mig helt och hållet tappat sin charm pga diverse saker, bl.a. kass stämning. Yiiiiiooo, matfors nu kommer vi!!!! :)

(vi har räknat med att man måste skotta när snön kmr osv, så nu borde väll inga fler upplysa oss om det :/ )

Husägare!