5 Läs mer >>
Redan kväll alltså!

Bvc besöket gick som jag hade väntat. Han väger lika mycket men växer så det knakar på längden. Nu har vi köpt ersättning så han ska nog lägga på sig snart.
 Han tog flaskan på en gång och åt en slurk. Efter det sov han 4 timmar. Så då fick vi så lov att väcka  Annars blire väll samma visa igen, att han sover förbi maten. Sömntutan.

Annars idag har mamma och jag myst och tagit en promenad med vagnen. När mamma åkte sov Oskar och jag en stund, tillsammans i stora sängen ♥

Jag tror jag börjar bli förkyld. Halsen och nacken gör ont och jag nyser stup i kvarten. Men jag ska väll också få vara småsjuk ibland. Annars vore det väll konstigt!

Nu har skrutten hicka så jag ska försöka göra nått åt saken så han slipper det hemska...
Imorgon blir nog en utedag. Det låter kallt och jobbigt tycker jag. Kanske mest besvärligt. Byta blöjor och amma näst intill utomhus. Men det ska väll gå det med..

Trevlig helg


Fredag

2 Läs mer >>
God morgon!

Imorse var Oskar och jag uppe med tuppen. Han vaknade så tidigt så det var lika bra att kliva upp. Fast en liten stund fick han ju iof lov att ligga kvar och dra sig. Jag var nämnligen helt slut kändes det som. Han vaknar hela tiden och är orolig. Inte hungrig verkar det som,  han bara vill ligga på bröstet inte suga :/ Vet inte vad det är med honom. Han åt iaf vid sju, vilket blir helt fel i schemat. Kvart över 9 ska vi vara på bvc och då är det ju dags för mat igen. Alltså innebär det att jag måste väcka honom nu annars får jag väll skäll för att jag inte ger han mat. Fast de är det enda jag gör, känns det som.. Han ligger bredvid mig nu och låter lite, fast han sover. Usch, det är inge roligt att störa honom hela tiden. Men men jag måste.. Han bör ju få nya kläder och ny blöja åtminstånde ;) Jaja! Det blir bättre snart, förhoppningsvis hjälper ersättning...

Jag uppdaterar senare om hur det gick på bvc. Nu måste jag göra mig klar så jag hinner med Oskar..

Ha en bra dag

Fredag

3 Läs mer >>
Måste bara kommentera en kommentar jag har fått. De lät så roligt!

"Men gud vad Oskar är lik pappa sin! Fast Oskar är söt, riktigt riktigt söt!"

Nån som uppenbarligen inte tycker Robin är söt :D Haha!

Torsdag

1 Läs mer >>


Robin och jag på romantisk middag i sommar. (med mamma och pappa haha)

Sommar & mys

3 Läs mer >>

Igår hade vi besök av en tant från bvc. Vi fick massa broschyser och hon frågade massa frågor. Hon vägde även Oskar och till min stora fasa hade han inte gått upp i vikt, snarare ner. Så nu måste jag väcka honom varannan timme och amma från båda sidorna. Så har vi inte gjort hittills. Då har han fått ätit när han velat och sen somnat om utan att böka på med båda brösten. Men nu är det ändring på det. Tycker så synd om han när jag hela tiden ska väcka honom och tvinga han att äta, fast han helst vill sova vidare. Men vi får köra på så här nu ett tag. Ska till bvc på fredag och kolla om han går upp, annars tänker jag ge han nån slags ersättning. Kanske till och med slutar amma. Fast då blire sura miner från alla sidor från båda sidor i släkten skulle jag tippa. Äh, jag gör vad som blir bäst för lillen.

De är så knepigt bara. För vi har ju märkt att han sover hela dagarna. Vissa dagar sover han nästan hela dagen och vaknar inte för att äta ens. Men dom sa ingenting om att väcka honom när vi låg på sjukhuset. Läste även lite på internet för ett tag sen om man skulle väcka bäbisarna när man tyckte att dom borde äta. Men det skulle man verkligen inte göra, dom vaknade när dom var hungriga skrevs det.Jag tycker dom borde ha sagt något på sjukhuset eftersom han sov så mkt där också. Men de är ju så fruktansvärt fjolligt nu för tiden. Dom säger inget och dom hjälper inget om man inte ber eller frågar om det. Vissa vill klara sig själva utan hjälp, sa dom till oss. Dom visste säker att han sov för mkt men dom ville inte hjälpa oss för då kanske vi skulle ta illa upp. Dumt system. Man kan ju inte be om hjälp när man tror att allt är bra!

Håller tummarna att han ökar i vikt och att tanten är nöjd på fredag.

Igår morse efter frukosten skulle jag duscha. Tog medicinen som jag ska och trodde att allt skulle vara frid och fröjd eftersom jag tagit bort ena sorten. Mm tjena! Jag kunde inte ens duscha i 5 minuter innan jag gav upp och fick sätta mig på bänken i hallen. Kände på en gång att det svartnade för ögonen men jag var ju tvungen att duscha så jag lutade hela mig mot väggen och öste på med schampoo. Blundade hela tiden så jag blev säkerligen inte mkt fräschare än var jag var innan. Herregud att det ska behöva vara så här. På dagen sket jag i pillerna och jag mådde ganska bra hela dagen. Alltså är det ju medicinens fel att jag blir så yr. På tisdag har jag tid på vårdcentralen och då hoppas jag på att en läkare kollar upp mig. Sköterskorna får ju inte göra eller säga ett skit verkar det som.

I går kväll och inatt har Oskar inte vart sitt rätta jag. Han brukar aldrig vakna innan 4halv 5 men i natt vaknade han tre. Kanske inte låter konstigt om han hade somnat runt 11 eller så men han slog inte igen ögonen förrn vid ett. Säkert beror det på att jag håller på att stör honom hela tiden. Vid 4 halv 5 somnade han äntligen igen och vaknade sen klockan 7. Det är ju iof bra att han vaknar och äter men det är bättre om han är pigg på dagen så jag slipper väcka honom. Jaja, de ordnar väll till sig.

Mamma och Oskar myser i soffan. Lite senare ska vi kolla upp alla jäkla papper man måste hålla koll på. De är mkt med det här. De går inte att bara gosa och ge mat, man måste hålla ordning och bråka med försäkringskassan samt förstå nånting av alla olika försäkringsbolag. Har trygg hansa efter mig  och det är ett jädra tjat därifrån vill jag lova!



 



 

Onsdag

5 Läs mer >>

Den här måndagen har flygit iväg i raket fart!

Ungefär en kvart efter att robin åkt till jobbet kom mamma till oskar och mig och myste en stund i sängen innan vi klev upp och fikade frukost. Mysipysit! Inte fullt så trevligt är ju att det börjat svartna för ögonen även när jag bara sitter rätt upp och ned. Kollade därför blodtrycket och det var tvärlågt. Undertrycket var 53, vilket är lågt!

När vi fikat klart plingade det på dörrn. Det var mormor och hundarna som ville hälsa på en stund. Tydligen var jag vit i ansiktet och hon såg hur yr jag blev. Då blev världens oroligaste mormor orolig och ringde sjukhuset på en gång. Efter mkt om och med så fick hon prata med min läkare som jag hade på sjukhuset, samma som bestämmde allt om mina mediciner. Hon sa att jag skulle ta bort ena sorten, den som skulle vara bäst, och bara äta dom andra. Hon föreslog även att jag skulle gå till vårdcentralen. De gjorde vi! Mamma fick passa Oskar. Vi var borta i max en kvart för vi vart hemskickade lika fort som vi kom. Vid 3 fick jag komma tillbaka. Kan ju säga att vården där visade sig vara rätt kass. Ingen inom vården som inte har en namnskylt där det står ÖVERLÄKARE verkar kunna eller förstå nånting. Men men fick en ny tid nästa vecka för koll igen.


Sedan robin kom hem har vi hunnit äta, se på tv och sälja bil. Han är inget proffs som jag kan man ju konstatera. Back på alla bilaffärer. Han borde få pris!!!

Jag har köpt semlelbullar så snart blire semeldags här hemma =) Gottigottgott!

Just ja, vi måste bada Oskar också för imorgon kommer en från BVC på besök. Hoppas vi byter blöjorna rätt och att han ökar i vikt. Verkar ju som han får i sig mat med tanke på hur han skiter. Ojojoj...


Tjing!


Måndag

3 Läs mer >>

Oskar och jag har precis grejat ny blöja (utan skrik eller gnäll) och nu ligger han med nappen i munnen på mina ben.. Robin är och pinkar med hundarna samt handlar mjölk.

Jag hade tänkt skriva en liten sammanfattning om tiden med Oskar i magen och hur förlossningen var. De lär väl bli en halv lång historia kan jag tänka. Men jag har ju lite tid så det ska nog gå bra ;) Kan bli roligt att läsa sen nångång tänkte jag.

Nu ska jag se på Beck...
Hej!

Söndag o kväll

5 Läs mer >>
Mina läsarsiffor går nedåt. Skärp er nu!! Hur ska jag vinna er tillbaka?Fler barn blir det inte så jag vet inte hur jag ska göra för att locka hit er. Fler bilder? Smaskigare detaljer? Äh, jag fortsätter i min takt och skriver när jag orkar och är sugen som vanligt.

Idag har Robins ena moster och familj vart här och hälsat på. Vi fick en jätte fin grön randig, ehm va kallas det?, inneoverall eller dress kanske. Aja, super fin iaf. Vi fick även nån finurlig grej att värma flaskor och mat i, som man kunde ta med sig i bilen. De lät smart!

Pappsen skulle komma en stund sen också. Varje gång han frågar om han får komma så ska vi nånstanns så det bara skjuts upp. Men idag verkar det som han ska komma. Mamma tror jag kmr förbi en sväng. Hoppas hon hittar blodtrycksmätarn så jag kan kolla om jag tar för mkt medicin. För både igår och idag har det blivit totalt svart för ögonen och det känns lite som att jag får mjölksyra i hela kroppen. Mest i armarna och uppåt. Otäckt om det skulle bli så när jag går med Oskar.
Kunde inte ens borsta tänderna i morse för jag kunde inte stå så länge kände jag. Men nu har jag tilloch med duschat så det känns bättre. Kan ju vara för att jag inte har tagit medicinen nu sen imorse. Det är egentligen dags men jag gruvar mig lite.

Robin och Oskar ligger i soffan och ser på film. Den verkar inge vidare. Fransk tror jag :/

Imorgon börjar Robin jobba igen. Tråkigt! Men vi ska nog få dagarna att gå på nått vis ändå. Imorn kanske vi sover hela dagen ;) varför inte liksom. Jag är trött, Oskar lika så plus att han inte är i så stort behov av att leka och underhållas. Men vi får se. Det blir nog nån promenad iaf, om nån hjälper mig med vagnen (som väger bly).

Söndag

2 Läs mer >>
Idag har Robin vart less på mig. Oskar o jag klev upp vid 8-9 tiden för han hade bajsat så blöjan läckte. Hua lillstackarn! Med ren blöja o rena kläder gick vi o ammade lite framför tvn. Sen fick Oskar sova en stund i sin säng medan jag gjorde frukost till Robin och mig. Han var så duktig som sov hela tiden. Efter fikat gick robin på toa (börjar låta som en bajsblogg de här med snart :/ ska skärpa mig) och allt svartnade för mina ögon så jag försökte ta mig långsamt till sängen. Dit kom jag och där har Oskar och jag legat en bra stund och vilat. Det är så mysigt så att ligga bredvid en sån här gograbb som luktar som bara han gör.

När robin började få myror i brallan kom han och väckte oss. Så då var det bara att kliva upp. Jag föreslog bullar eller gröt som en liten lunch innan vi hittade på nått att göra. Hade hoppats på att robin skulle välja bullar men inte då, gröt fick det bli.
 
Nu har vi duschat och ska ta på oss kläder och sen fara ut till njurunda. Lite mer exakt till Nettan och Pelle. Vi ska få middag där idag :D Mumms! Men jag kom på den braiga idén att vi kunde rappa oss och fara ut tidigare så vi hinner med en promenad innan det är middagsdags. Det blir skönt att komma ut en stund!

Vilket tråkigt inlägg det blev. Förhoppningsvis händer det nått spännande i njrunda. Yeah right va ;)

Bye bye!

Lördag

3 Läs mer >>

Oskar har en dålig dag idag. Kanske för han vaknade upp på fel sida, bokstavligt talat. Han fick nämnligen ligga på Robins sida imorse. Han har vart gnällig hela morgonen. Jag tror han har lite ont i sin lilla mage. Hoppas det går över snart. Man vill ju så gärna ta bort det onda och ta det själv. Men ju inte så det är bara fortsätta att pussa och trösta honom ist.

Idag har jag ingen huvudvärk alls. Känner mig inte yr heller. Måste försöka få fram dammsugarn sedan och fixa lite här hemma. Det blir lätt stökigt när man bara sitter och myser i vardagsrummet på kvällarna har jag märkt (tänk om även robin kunde märka det)

Näpp, nu ska Oskarsson få äta klart sen blir det blöjbyte och lite städning.Anders kmr förbi sen och sätter upp vår nya hylla i badrummet. Det blir skönt, för då kan det se lite städat ut även därinne.

Trevlig helg =)

Fredag

5 Läs mer >>
Det är svårt att bli mamma och samtidigt hinna med alla andra känslor man måste visa och känna när man lever i ett förhållande. Ett helt liv är beroende av just mig. Oskar behöver självklart sin pappa också men nu i början känns det lite som allt ansvar ligger på mig. Han behöver mig för att bli mätt och han behöver sova på mitt bröst så han hör mitt hjärta och blir lugn när han är ledsen på natten.

Jag kan verkligen förstå varför det är så många som går skilda vägar efter man fått barn. Igår kändes det som alla mina känslor och all kärlek gått till Oskar. Han får obegränsad kärlek och hela mitt hjärta. Det känns därför svårt att hinna med/ komma ihåg att vara kär och glad i Robin. Idag känns det bättre som tur är. Vi har ju längtat och sett fram emot ett liv tillsammans med vår lilla son och Ylvatjejen så det känns förjävligt om vi ska hamna i nått jäkla träsk som inte går att komma upp ur. Han måste förstå att jag blir trött och extra grinig nu i början och jag måste förstå han på samma sätt. Vi ska nog lyckas livet ut! När det känns så där som att jag bara vill ta med mig en väska och nu även Oskar så har jag det här inlägget att läsa, då kan jag komma ihåg hur jag kände mig när jag skrev det. Och just nu känns det som jag aldrig nånsin ska lämna mitt liv med dig Robin. Tack för den fina sonen du gett mig.. Älskar dig! 
Älskar er!

Svårt att bli mamma

1 Läs mer >>
Vilket härligt väder det har vart idag! De tog vi till vara på genom att gå ett varv runt sidsjön plus en sväng upp till Robins morfar. Halv jobbigt måste jag erkänna. Det känns verkligen att jag inte vart ute och rört mig på länge. Extra jobbigt blev det såklart av min jäkla huvudvärk. Fy sjutton, den var inte att leka med idag. Jag blev yr stup i kvarten och det dunkade värre än värsta rock konserten i skallen. Alvedon och blodtrycksmedicin funkade inte idag :/ Men det var ändå skönt att Ronin tvingade ut mig i luften. Det tyckte Oskar också!

Vid halv 4 tiden kom Nettan och Pelle hit en sväng. Dom saknade Oskar ;) Vid 5 var vi bjudna på middag av Robins farmor. Tog en treo (dock lite tveksamt pga amningen) och nu har värken faktiskt släppt. Så skönt!!! Hur som, vi fick super god mat. Både fläskfilé och biffar. Mumma kan jag lova...

Nu är vi hemma och jag ser på lyxfällan. Oskar ligger med sin pappa i sängen och kollar på film. Jag ska ta och leta upp lite info om varför jag är så törstig hela tiden :/ Kanske för amningen tänker jag... Puss & hej

En dag i solen

10 Läs mer >>
Nej hurrni, det blir inga fina bilder ikväll. Har inte ens redigerat några bilder som jag tänkte. Orkar inte helt enkelt!

Robin kom preicis hem igen och nu byter han och mamma blöja på Oskar. Jag ska stänga ner här och ta mina mediciner. Sen vill väll Oskar äta igen och efter det somnar han förhoppningsvis. Fast jag tvivlar på det. Hans vaken period började ju för ungefär en timme sen och han somnar för natten runt 1. Så, det är bara att sitta snällt och tålmodigt o vänta. Men han får vara vaken när han vill, älskar han till tusen!

Hörs imorn!
Oskar o jag efter badet!

Trött

5 Läs mer >>
Idag har vi en mysa-hemma-dag. Jag kände igår att vi behövde en dag hemma utan spring o främmande. Fast helt ensamma har vi ju inte vart såklart. Brittis kom förbi en sväng förrut och följde med Robin till IKEA o mamma kom imorse. Vi fikade lite frukost tillsammans och myste framför alla fina bilder. På vem kan ni väll själva räkna ut kanske. Tyckte Robin sa att Pelle ville komma förbi en sväng sen också. Men det blir iaf inga besök med massa fika och fixande idag. Vi får ta igen det imorgon. Då kmr Jacke o han tar säkerligen med sig sin tjej kan jag tänka mig. De blir roligt! Då kankse vi får några top secret hemligheter från  Afghanistan. Vi får se om det finns några fler bäbissugna därute.

Robin ska på möte i eftermiddag/kväll så mamma kmr tillbaka efter stallet och myser med mig och Oskar.

Oskar är så mysig på morgonen. Han ligger klarvaken och är bara nöjd. Han ligger och låter och flinar med jämna mellanrum. Finns inget bättre än att få ligga och mysa med vår Oskar på morgonen.
 
Han har tyvärr börjat bli lite skrikig på kvällen innan vi somnar. Men de är verkligen inget konstigt för han sover i stort sätt hela dagarna. Just nu ligger han här i soffan med mysiga filtar, mellan mig och Robin. Han är så fin och han ser så nöjd ut.

Ikväll kan jag bjuda på några helt underbara bilder. Ska redigera lite fler sen tänkte jag. Men jag måste vila huvudet och ögonen en stund. Det höga blodtrycket verkar yttra sig genom trötta ögon och tinningar. Bäst att vila ögonen på nått vackert en stund ist..


Tisdag

1 Läs mer >>
♥ Mamma & pappa älskar dig Oskar!

Älskade lilla hjärtat

2 Läs mer >>
Igår åkte Oskar för första gången i sin vagn. Efter att Hanna och Isa åkt hem packade vi på oss alla tre massor av kläder och styrde mot ica. Jag hade beställt två amningslinnen och nu hade dom kommit. På vägen mötte vi Anders och Jessica. Därefter gick vi till Oskars gammelfarfar och gammelfarmor. Vi fikade och satt en stund innan det var dags för att skynda sig hem och ta medicinen. Råkade ta en för mkt, men jag lever än ;) Efter det kom vi på att vi skulle gå upp till Bibbi, mormors syster, och tacka för alla bullar samt visa Oskar. Hon vart så glad att hon nästan började gråta. Han var så fin tyckte hon. Helt sant!

På kvällen fick vi middag hos mormor. Vi var där rätt länge och när vi kom hem började jag känna mig lite små sjuk. Inatt när Oskar vaknade och ville äta lite hade jag en ond huvudvärk. Den gav sig på eftermiddagen som tur var. Orkar inte må dåligt och ha ont i huvudet när skrutten skirker som värst..

Efter frukosten idag kom Eva och Linda med semlor och paket. Vi fikade och dom myste en stund med lillen. När dom gick skyndade vi oss att värma lite lunch. TACK KICKI, det var jätte gott! Sen fick Oskar bada för första gången. Lägger ut bilder på det imorgon så ni får se på lilla firren..

Vid 5 tiden kom Niklas och Linnea, även dom med paket. Såklart fikade vi igen och dom fick mysa en stund var. Vid 7 halv 8 tog vi med oss hundarna och vagnen ut på en promenad. Nångång efter 8 kom vi hem igen. Då kurrade allas magar och dom tog och for hem.

Nu har vi nyss ätit och Oskar ligger mellan Robin och mig i soffan. Han sover så gott, helt slut ser han ut att vara. Han är så fin, mitt hjärta ! ♥

Här är några bilder från kvällen. Dom blev så fina!!!







Måndag