3 Läs mer >>
Ska bli intressant att se om nån orkar läsa föregående inlägg. Jag skulle nog inte göra det om det inte var min egna. Men jag är ju som jag är också, kollar med bilderna ;)

Jag gör hellre om förlossningen (om jag slipper lustgas) tio gången än att göra om tiden efteråt. Hua. Jag tycker den där veckan man har en gång i månaden är äcklig och jobbig. Så att blöda och ha ont i stygn mellan benen i flera veckor var inte min grej. Det är nog inte nåns grej, men en del verkar inte ens störas av det. Ett tips också, ta smärtlindring. Både under förlossningen och efter. Alvedon hjälper efteråt. Jag tog inga alvedon de första dagarna för jag trodde inte det skulle hjälpa plus att jag inte ville äta det när Oskar ammade. Men tillslut var det en bm som sa att jag borde ta så jag slapp ha ont och kunde sitta ner. Det var en smart tant!

Även fast Oskar fortfarande är en pyttebäbis så är det redan roligt att se på bilder från feb & mars. Herregud vad stor dom blir fort. Det gör inte Robin och mig särskilt mkt endå eftersom vi längtar tills han börjar prata, sitta, krypa och äta mat.

Nu ska jag försöka komma in på försäkringskassan och ändra lite, förhoppningsvis hinner även dom ändra lite.
Hjärtat idag!

Snyggingen har fin väst med huva på sig idag..

"Tjena morsan! Här ligger jag och leker "-Ossy

Tisdag

6 Läs mer >>

Efter nio långa månader var väntan över. Robin förstod något som inte jag gjorde. Det var dags!

Värkarna kom tätt, ungefär 2-3 minuters mellanrum. Robin var livrädd och nervös. Jag tog det lugnt och kände mig säker på att det inte skulle bli någon bäbis denna kväll. Man får förvärkar och ont långt innan det är dags för förlossning har jag läst och hört överallt. Jag hade inte haft ont.


Den 8 feb, söndag, började jag få ont. Inte så ont så jag inte kunde hantera det på ett bra sätt utan bara lite ont då och då. Robin var inte hemma under dagen utan kom hem på kvällen. Jag satt med filt över huvudet och bet ihop. Han lyfte om och om igen bort filten från mitt huvud och gjorde mig förbannad. Jag ville ha mitt onda för mig själv.


Vid åtta tiden på kvällen, efter att ha skottat fram bilen x-antal gånger, ringde Robin, trots protester från mig, till BB och frågade om jag verkligen skulle ha ont så tätt och länge. Dom svarade att vi fick komma in men att vi kunde stanna hemma en stund till för att vara 100% säkra på att värkarna skulle hålla i sig.


Efter samtalet var Robin om möjligt ännu mer skärrad och stressade mig som aldrig förr. Jag skickade iväg honom på affären för att köpa cola ifall vi skulle bli långvariga. Jag passade på att ta en dusch. Efter duschen var Robin fortfarande inte tillbaka så jag tänkte att jag lika bra kunde kleta på lite smink. Man kan ju faktist se ut som en människa nu när vi endå åker in för tidigt och blir hemskickade, stod jag och intalade mig själv. Hårsprayen var slut, ringde Robin och bad han köpa en. Tror ni han blev glad på mig? Han var sönderstressad och livrädd medan jag stod hemma i badrummet och oroade mig för håret.


När Robin kom hem igen och vi började göra oss iordning ringer min mormor som är lika nervös som Robin. "Vaa, har ni inte åkt? Du måste ringa ambulansen Robin. Ska jag ringa??" Haha!!!

Vid nio ringer Robin till BB igen för att meddela att vi kommer in. En hel del svordommar från Robin kom det i bilen dit. "Varför ska alla jävla snöplöjningsmaskiner vara ute just nu" Ja, det var ju faktiskt snöstorm.


Eftersom det var på kvällen fick vi gå genom akuten och vidare därifrån mot förlossningsavdelningen. Robin gick fram till disken och sa nått i stil med "vi ska föda barn!" Jag satt på en stol en bit bort och tittade på alla som hade gjort illa sig. Tjejen i receptionen frågade- var är hon då? Hon verkade tro att jag skulle behövas hämtas på bår eller nått. Robin vände sig om och pekade på mig. Gud, jag kände mig så dum. Jag kände för att fråga om vi kunde få en egen nyckel till dörrn så vi kunde komma in och ut lätt, eftersom vi allra säkert skulle komma tillbaka 15 gånger innan det var dags på riktigt.


Tjejen sa att vi skulle följa märkena som var dit målade på golvet. Det var en bit att gå faktist. Robin halv sprang. Jag fick klara mig själv! Han var så nervös att han glömde mig tror jag. Efter en bit stannade han iaf upp och tittade bak på sin flodhäst till sambo som hoppade och balanserade på varje utritat märke som fanns i sjukhuskorridoren.


Väl framme. Vi fick komma in i ett undersökningsrum. Klockan var då 21.35. Jag fick pinka i en mugg och dom kollade efter protein och socker. Lite av allt var det tydligen och dom började oroa sig. Efter det satte barnmorskan på mig en grej som mätte värkar och bäbisens hjärtljud. Häftig maskin. Ibland märke maskinen innan mig att jag hade en värk. Bm frågade mig varför jag var där. Lite konstig fråga tyckte jag men svarade att jag hade lite ont. Till svar fick jag att jag såg väldigt oberörd ut och fräsch. Jaha tänkte jag, vad ska jag göra då? Hålla Robin i handen och grina? Nej du tack, här bits det ihop!


Efter ungefär 20 minuter får vi flytta in på ett förlossningsrum. "Var det verkligen dags nu alltså? Verkar så!"


Det kommer en läkare som undrar om mitt blodtryck. Jag hade förhöjt blodtryck när jag kom in, 176/112. Sista veckorna av graviditeten fick jag gå till mödrarvården varje vecka och kolla blodtrycket samt mäta magen. Tydligen var inte allt så frid och fröjd som dom gav skenet av. Jag hade verkligen uppskattat om dom hade talat om för mig att det var en havandeskapsförgiftning på gång. Ist fick jag veta det flera dagar efter förlossningen.

Hur som, jag fick medicin för blodtrycket och läkarn ställde massa frågor.


Vid 11 / halv 12 står det i journalen att jag inte ville ha smärtlindring men bm föreslog att jag endå skulle testa lustgasen så jag visste hur man gjorde om jag behövde den senare. Testade att andas gasen men tyckte inte den hjälpte. Blev illamående så robin fick stå med påse under mig, en stund tills jag blev arg för att han hela tiden stod för nära mig.

Kvart över 12 frågar de om jag vill ha EDA, ryggmärgsbedövnig. Jag svarar ja av bara farten. Sen händer det jag aldrig kommer kunna glömma!

Bm går ut för att kalla på en läkare som ska lägga bedövingen. Robin och en sköterska är kvar med mig i rummet. Jag ligger på sidan och andas lustgasen, som dom ställt in på fullt koncentrat. Alltså så mkt lustgas dom kunde få ur maskinen.


Det känns som jag lättar ur sängen. Jag tänker nä nu jävlar händer det grejer med gasen. Varför säger folk att gasen inte fungerar, jag känner ingen smärta alls. Jag börjar färdas i en cirkel. Allt jag ser är en cirkel som lyser vitt och jag hör ett tjut, ljudet som blir när man får hjärtstopp. Det fanns två milstolpar eller två stopp som jag såg. Varje gång jag åkte för bli en stolpe tänkte jag att när jag kommer till nästa stolpe så är allt som vanligt igen och jag kommer kunna öppna ögonen. Det var bara det att jag alltid åkte förbli stolparna utan att vakna igen. Då slog det mig. herregud jag är död och kommer inte vakna mer. Jag hörde robin nånstanns långt i bakgrunden, vad ska vi göra? Ska vi lägga benen i högläge? Hörde även sköterskan svara nej herregud jag vet inte vad vi ska göra? Vi måste larma och få hjälp. Efter det hör jag inget mer förrutom mina egna tankar. Jag tänker på Robin som nu måste klara allt själv. Jag försöker tänka på att det kommer gå bra eftersom båda våra familjer kommer hjälpa honom med bäbisen. Jag försöker säga hjälp men ingen verkar höra, allt är nu svart och det känns som jag lika bra kan sluta försöka höras. Plötsligt börjar det ljusa och jag vaknar till ett okänt ansikte, en decimeter från mina ögon, som säger och ruskar i mig "frida hallå hör du mig, frida frida" Jag försöker svara, för jag hör ju klart och tydligt. Jag tar i allt vad jag kan men inget händer. Ni kanske har drömmen då man är jagad och man försöker springa men kommer ingenstanns, eller den då man är instängd och skriker men det kommer inget ljud. Efter bara nån micro sekund försöker jag svara igen och tar åter igen i från tårna. Den gången hördes det och det blev inte ett snällt ja utan ett ja i skrikform. Jag vaknar till ett rum fyllt med akutväskor, akutteam, läkare barnmorskor, ja ni förstår. Jag försvann med ett rum med robin och en sköterska, vaknar med ett rum fyllt med okända läkare.

Min hemska upplevelse önskar jag ingen annnan. Bland det värsta jag vart med om.

I journalen står det att jag blir okontaktbar och krampar. Att dom larmar narkos osv.


Jag är sen livrädd för masken men dom tvingar mig att andas syrgas. EDA var nu bara att glömma. Bäbisen skulle ut. Efter en stunds krystning ser jag att bm tar fram en stor sax. Jaha är det redan klart och börjar dom redan förbereda för navelstäningsklippning. Så var inte fallet. Det var visst jag som skulle klippas. Det kändes inte ens. Tittade på klockan några gånger och tänkte fråga hur länge det var kvar. Men jag vågade inte, tänk om dom skulle svara- "ja några fler timmar får du nog stå ut". Som tur var så dröjde det inte många minuter innan lilla oskar var ute i det fria. Klockan 1.04 föddes han Oskar hade navelsträngen ett varv runt halsen men det verkade inte vara farligt eftersom dom inte ens kommenterade det. Robin fick klippa navelsträngen, jag tittade bort. Jag kommer ihåg att jag tyckte Oskar luktade så äckligt när han låg på mig, men var endå världens lyckligaste. Han var frisk och helt perfekt..


Jag kände aldrig att jag skulle skita ner mig som många gör och tror att dom ska göra. Bm sa till och med innan att om jag behöver så får jag. Som vanligt ska jag känna annat. Mitt i krystvärkarna böjade jag istället för att trycka på, att hålla emot. Jag sa att jag inte kunde mer för då skulle jag pissa på mig. Haha, ja men då slutar vi en stund, frida måste gå på toa och pinka. Nej skulle inte tro det Det var bara att köra!


När Oskar var ute skulle även hans bostad ut, moderkakan (tror jag :P). Fyfan! Jag trodde det onda var över och att allt efter att ha tryckt ut en unge mellan benen skulle vara en piece of cake. Tji fick jag. Det gjorde ju lika ont, om inte ondare. En 60 kilos tant hängandes av all sin kraft på min mage är nått jag helst inte upplever igen. Och dom som säger att stygnen efter klippet inte känns. Jag kände varje gång hon stack nålen och drog tråden. Hua, efterbörd och stygn borde göras när man är sövd.


Efter förlossnigen ville dom att jag skulle duscha. Det gick inte! Dom fick hämta mig från toan och stödja mig ut till sängen igen. Blodtrycket var alldeles för högt och allt svartnade för mig.
 

Lite fika och vila erbjöds istället. Härligt och riktigt gott eftersom jag inte ätit sedan middagen på lördagen, dvs nästan 2 dagar sedan! Oskar sov i sin bbsäng medan vi fikade och blundade en stund. Under fikat hörde vi skrik från ett annat förlossningsrum, jag tackade gud att jag var färdig.

Ungefär 4 timmar senare blir vi flyttade till bb. Dit man åker vid komplikationer osv. Jaha, jag som skulle åka hem direkt. 3 dagar skulle jag få stanna, det blev 6 dagar (dom 6 dagarna har jag redan skrivit om) och fler lär det ha blivit om jag talade om hur jag egentlgen mådde och om jag inte tjatat så mkt om att få åka hem.


Jag skulle kunna skriva tre gånger så mkt mer om jag bara orkade. Men det här får räcka. Detaljer om hur irreterande robin var som spille choklad i fåtöljen och ville hålla min hand medan jag hade ont, hur tjatig skötersan var som frågade om det gick bra hela tiden osv, lämnar jag ute för der låter bara så otroligt fjantigt nu när man inte har ont och är less.Barnmorkan såg på mig att jag inte orkade med massa dalt så hon gullade inte, det uppskattar jag!


Skrev mest för min egen skull, men publicerar endå, utifall att någon vill läsa.

Sammanfattningsvis, det vad ingen höjdare att föda barn men det är värt allt i slutändan.


Väldigt sen förlossni...

3 Läs mer >>
Om tio minuter är tvätten färdig borta i tvättstugan. Jag tvättar alla filtar i soffan och en matta. Sammanlagt har jag sen igår tvättat tio maskiner. Tvätta går bra tycker jag, det är värre att hänga allt efteråt. Robin börjar inte förrän vid halv 11 idag så jag passade på att boka en tidig tvätttid så Robin kunde vara med Oskar.

Idag är det verkligen tråkigt väder över stan.

Igår kväll skrattade vi åt Oskar. När jag kom in i sovrummet låg han brevid Robin och snackade. Han fick ett kilo pussar och kramar sen la jag honom i sin säng och sa god natt vi ses imorgon ♥ Haha, han gäspade och blundade. Sen har han sovit hela natten. Han var näst intill klarvaken när jag la ner honom och de är de som är så roligt. Han bara fann sig i att vi skulle sova. Snacka om snäll unge!

Nu är nog tvätten färdig. Bäst att hänga!

Tisdag

1 Läs mer >>
Nu får Ossy ny blöja och pyjamas, mat och mys i sängen blir det härnäst!

Måndag

1 Läs mer >>

God natt! Oskar somnar vilken sekund som helst, jag tänkte försöka göra lika...

Söndag

0 Läs mer >>
Vi har det skönt i stugan! Oskar och jag tar en till natt ifrån Robin. En utvilad pappa när vi kommer hem alltså..



Söndag

0 Läs mer >>

Söndag

4 Läs mer >>
Om faran kommer är Oskar och jag i trygga händer!

Oskar åker bandvagn

3 Läs mer >>

Tänk om alla dagar kunde få vara så här varma och härliga.

Idag har Oskar och jag vart på Noliamässan och tittat på Robin. Robin skulle bestämt vara där klockan 9 eftersom han hade alla nycklar och grejor till bandvagnarna. Dom skulle mötas halv 10 men Robin ville vara i tid. Jag tyckte att det räckte om han var på plats 20 över, men det var alldeles för sent tyckte mister oförbered. När klockan var 20 över var han fortfarande hemma. Men de tyckte oskar och jag bara var bra, då fick vi en extra stund för oss själva med honom.. Efter en stund ringer han och säger att han glömt en grej han måste ha och jag måste ta med den. Går det bra om jag åker halv 11 hemmifrån, klockan var då fem i tio. Ja, de går bra säger han. Sekunden senare säger han, nej förresten var här tio över. Jaha, då var det bara att skippa fin frisyr och hinna packa väska. Bara att ge sig av!

Strax efter 12 åkte vi till stugan igen och här var det nästan små kyligt om man jämförde med i stan. Men det dröjde inte  länge innan vi satt och svettades allihopan här. Helt underbart med sol!

Ikväll ska vi grilla här. Robin kommer när han är färdig på mässan och duschad. Mamma kommer tillbaka när hästarna är kvällade. Så det blir middag vid 8 ikväll, härligt. Det är mysigt med sena middagar. Plus att man slipper bli hungrig innan man går och lägger sig.

Ylva är bästa barnvakten!



Börjar få färg..


Lördag

2 Läs mer >>
Trevlig helg!

Trevlig helg

0 Läs mer >>

Ossy

3 Läs mer >>

Familjelivet går väll inte som på dans kan jag ärligt bertätta. Det här ska inte vara en "lalllall blogg" utan en som speglar vårt liv verkligt och ärligt. Jag tror många bygger på sina bloggar, ett eget litet liv om hur bra och fint allting är. Jag tror inte att nån har det så bra så ingenting är fel eller mindre bra. Det svåra med att vara ärligt är ju att veta vart man ska dra gränsen utan att hinna såra och förstöra något.

Ingen renovering, husköp eller giftemål i hela världen kan laga ett trassligt förhållande. Även fast det vore lättast så. Vi båda har nu pratat ut ordentligt och nu hoppas jag att vi håller våra löften och skärper oss. Det blir nog ålderdomshemmet tillsammans iaf! Älskar dig!

Visst vart det genast mer intressant att läsa när ni får veta att det inte bara är guld och gröna ängar. Tyvärr blir det inte mer intriger än så eftersom det har fixat sig till det bättre....

Jag och Oskar, mamma och mormor ska sova i stugan i helgen. Robin sover hemma, som tur är, för annars hade vi måsta börjat med våra nya snälla liv redan nu. En helg som vanligt tackar vi båda för tror jag ;) Mamma och jag var och handlade en massa mat och gott imorse. Nu städar mamma, jag sitter på verandan i solen. Jag tog med mig datorn och externa minnet (eller vad det heter) så jag kan tömma pelles dator och återlämna den. Därför passade jag på att skriva en sväng också.

Till veckan ska Oskar få vaccin. Mamma har lovat att följa med men jag hoppas hon hellre vill gå själv. Usch, han kommer skrka och grina så jag säkert börjar jag med. Hua lillbubbsen vad dom ska göra illa hela tiden!!!

Jajjamensan! Hejdå

Fredag

5 Läs mer >>

När vi var på bb sa dom att barn oftast inte gillar att ligga på skötbordet och byta blöja osv. Oskar är tvärt emot! Han älskar att ligga utan blöja, kika runt i badrummet och snacka en stund.

Trollungen






Tisdag

4 Läs mer >>
Bästa nakenfisen i stan, eller vad säger ni?
Oskars hår växer och växer som ni ser. Både han och jag ser ut att behöva ett besök hos frisören. Nä, han är så fin så!
Igår var Oskar med sin pappa på möte med hemvärnet. Han hade en camobody så han smälte in bra ;) Jag passar på att låta robin ta med honom nu när det inte handlar om vapen utan bara planering (eller vad det nu var) och även nu innan han börjar förstå vad dom pratar om. Antar att han bara sov igår endå. Imogon ska han följa med och bygga ett hus som på-låtsat-soldaterna ska låtsas kriga i. Herregud (arg kommentar från låstsas soldaten räknar jag med). Det spelar ingen roll hur sur jag än blir på denna idioti om krig som facinerar robin, han kommer aldrig inse det själv, att det är idioti alltså. På vårmässan ska de åter en gång visa krig och vapen. Persoligen tycker jag att det finns för mycket elände i världen att man inte behöver visa det på en vårmässa. Vill man se krig och människor dö, slå på nyheterna!

Och jag som inte skulle bry mig längre, kunde visst inte hålla mig. Oskar var iaf världens finaste lilla låtsat soldat i sin body. Jag hoppas dock att han snart växer ur den så han inte kan ha mer camo på sig!

Tisdag

0 Läs mer >>
Finaste hjärtegossen

Vårat allt!

Gohjärtat...

Tre fina bilder

1 Läs mer >>
Morgongympa ;)

Mys med kallekanin och tigertomas

Trött lillskrutt sover i soffan..

Tisdag